Ponad 390 zadowolonych Klientów! Ponad 390 zadowolonych Klientów!
Członek Turystycznego Funduszu Gwarancyjnego nr 2829
Napisz do nas: info@flamingotours.pl
Zadzwoń do nas +48 732 082 089
MENU

Kawa, czekolada i cukier trzcinowy

Uzyskaj wgląd w historię i poznaj procesy produkcji kawy, czekolady i ekstrakcji cukru z trzciny cukrowej.

Kawa, czekolada i cukier trzcinowy

Kostaryka

Dołącz do ekscytującej i edukacyjnej podróży, w której zgłębisz historię i produkcję kawy, czekolady oraz trzciny cukrowej.
 
Twoja przygoda rozpoczyna się w Don Juan Tours Monteverde z wycieczką kawową, gdzie zostaniesz wprowadzony w globalną i kostarykańską historię kawy oraz jej wpływ na społeczeństwo. Będziesz również świadkiem wszystkich etapów, przez które przechodzi ziarno kawy, od początku aż do finalnej filiżanki parującej kawy.
 
Po doświadczeniu kawowym zostaniesz wprowadzony w magiczny świat czekolady, gdzie aktywnie uczestniczysz w procesie i próbujesz różne etapy od pierwotnego ziarna do delikatnego napoju.
 
Ostatnia część wycieczki zabierze Cię do młyna, gdzie zostaniesz wzbogacony wiedzą o pochodzeniu trzciny cukrowej, warunkach plantacji i złożonych procesach, które wiążą się z produktami z trzciny cukrowej. Będziesz miał też okazję zobaczyć, jak obsługuje się procesy wydobywania soku z trzciny cukrowej.
 
Aby doświadczenie było jak najbardziej komfortowe, zaleca się noszenie wygodnych ubrań, mocnych butów, zabranie kurtki, aparatu oraz lornetki i kremu przeciwsłonecznego oraz sprayu na owady.
 
Ta pełna wrażeń wycieczka trwa około 3 godzin i zapewni Ci głębokie zrozumienie i połączenie z fascynującym światem kawy, czekolady i trzciny cukrowej.

Ceny

Cena za osobę dorosłą
260
Cena za dziecko
150